bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

In constructie

 

 

Profesor Camil C. Motas (1920-1977)

 

 

 

OMAGIU UNUI PROFESOR DE EXECPTIE

 

Sunt una din sutele de absolvente a Liceului “Vasile Alecandri” din Iaşi care a fost eleva profesorului Camil Motăş. Imaginea care ne-a rămas în amintirea lui este încă vie, impresia pe care a lasat-o personalitatea lui, inteligenta, eleganţa, dar mai ales maniera de predare deosebită, a unei materii de studiu extrem de dificilă, fizica – va fi mereu în ochii noştri.

 

Subiectele de teorie , comunicarea perfectă cu elevii, combinarea teoriei cu orele de laborator ne-au fascinat deopotrivă şi pe elevii de la clasele de matematică-fizică şi pe cei de la clasele de fizică-chimie sau de limbi moderne.

Metodologia precisă de predare, prestanţa profesorului, ducea la atenţia mult sporită a tuturor elevilor. Nu întâmplător , mai mult de jumătate din elevii claselor lui erau olimpici la fizică – faza pe ţară.

 

Eu sunt absolventă a Liceului “Vasile Alecsandri” promoţia 1965 şi sunt medic. Datorez acestui mare dascal respectul şi stima. A fost un om de excepţie, care a ştiut să ne înveţe “să învăţăm cu plăcere”, să aplicăm în laborator experimentele sub atenta sa supraveghere. Baza pregătirii pentru facultate am acumulat-o în liceu; am fost una din elevele admise la olimpiada de fizică. Personalităţi marcante acum în toată lumea -foşti olimpici- actulmente medici, profesori de fizică, informaticieni. cercetători au invăţat fizica de la profesorul Motăş.

 

Ne vom aminti mereu de el, un bărbat înalt, distins, cu o prestanţă remarcabilă, amabil – o personalitate pre modernă pentru acele vremi. UN OM DE EXCEPTIE!

La atâţia ani de la dispariţia bunicului (29ani n.a) – profesor Camil Motăş – nepotul poate fi împăcat, că numele lui este cinstit aşa cum se cuvine.

                                           DR. Viorica LEICA

                                           Medic primar   

 

 

 

LINK-URI care il mentioneaza pe profesorul Motas

 

http://www.observatorcultural.ro/arhivaarticol.phtml?xid=1102

 

O biografie  Tereza CULIANU-PETRESCU

1956, septembrie-1967, iunie
C. urmeaza cursul primar, gimnaziul si liceul la Iasi, la Scoala ???Vasile Alecsandri“ (in virtutea proximitatii de locuinta, asa cum era obligatoriu; scoala functiona atunci in fostele case Alecsandri, in apropierea Facultatii de Medicina). Atras in egala masura de matematica, fizica si stiinte naturale, ca si de literatura si de studiul limbilor, baiatul obtine fara efort mici performante scolare: premii la concursuri literare si de fizica (a avut un bun profesor de fizica, pe Camil Motas); invata engleza acasa, vorbea de mic franceza, iar la scoala profita cit se poate de lectiile de germana si rusa. Colectioneaza cu pasiune mostre de roci, pene, timbre, insigne si monede, isi face insectare si ierbare. Cu ajutorul mamei, improvizeaza un mic laborator pentru experiente de chimie, incepe sa faca fotografii si le developeaza singur. Face putin pian cu un batrin domn Iakovlev (rus refugiat din 1917), dar la o strimtorare mai accentuata pianina trebuie vinduta si astfel, o data cu orele de pian, in casa rezonanta din Sf. Atanasie inceteaza, in 1962, si ???serile muzicale“ animate de vechiul prieten al parintilor, dirijorul si muzicologul George Pascu. C. avea o buna ureche muzicala; mai tirziu putea reproduce, fluierind, partiturile diferitelor instrumente din piese intinse.

 

 

 

Inapoi la arborele genealogic